Παραίτηση του CEO της Samsung Electronics με σχόλιο για “πρωτόγνωρη κρίση” της εταιρείας

Η Samsung θα χάσει σύντομα ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχός της. Λίγο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Samsung Electronics για το τρίτο τρίμηνο, ο CEO και αντιπρόεδρος της εταιρείας Oh-Hyun Kwon έκανε γνωστό ότι θα αποχωρήσει τον επόμενο Μάρτιο.

Σε επιστολή του στους υπαλλήλους, ο Kwon σημειώνει πως δεν ήταν εύκολη η απόφαση. “Καθώς αντιμετωπίζουμε μία πρωτόγνωρη κρίση, πιστεύω πως ήρθε ο καιρός για την επανεκκίνηση της εταιρείας, με καινούριο πνεύμα και νέα ηγεσία, που θα ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις που προκύπτουν από την ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία του ΙΤ”, αναφέρει.

Η “ πρωτόγνωρη κρίση” αναφέρεται προφανώς στον Lee Jae-yong, κατά τεκμήριο ηγέτη και αντιπρόεδρο της Samsung Group, στον οποίο έχει επιβληθεί πενταετής φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος μεταξύ άλλων για δωροδοκία και ψευδορκία. Η καταδίκη του Lee Jae-yong προέκυψε από ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που “άγγιξε” μέχρι και την πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Park Geun-hye.

Ο Kwon θα αποχωρήσει από τη Samsung έπειτα από 32 χρόνια στην εταιρεία. Προς το παρόν, η Samsung Electronics δεν έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του.