Διαμαρτυρία κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς

 
Συμφωνα με το τοπικο blog Λευτερια Τουλάχιστον πέντε λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη με κόσμο που θα λάβει μέρος στο συλλαλητήριο – διαμαρτυρία κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς

«Παρών» θα δηλώσει το Αγρίνιο στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 14.00 στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 5 λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Αγρίνιο για την συμπρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στις 06.30 το πρωί της Κυριακής, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.Η συμμετοχή των Αγρινιωτών έχει διττό στόχο. Αφενός να στείλουν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας προς τους Σκοπιανούς και αφετέρου στους κυβερνόντες οι οποίοι συζητούν να παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία. Το συλλαλητήριο έχει ανακοινωθεί από 22 Χριστιανικά Σωματεία και την Εταιρεία Μακεδονικών Ερευνών, ενώ συνεχώς προστίθενται και άλλοι σύλλογοι και φορείς.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους του Αγρινίου που θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο: «στην Αγία Γραφή υπάρχουν αποδείξεις ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Περιγράφεται ακόμη το όραμα του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος πριν την δράση του στην Κόρινθο και την Αθήνα πέρασε και έδρασε στην Μακεδονία, εντός δηλαδή των ορίων της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας
Συνεπώς, μέσω της Αγίας Γραφής πιστοποιείται σε ποιους ανήκει η Μακεδονία».

Οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν πως: «υπάρχει μεγάλη ανησυχία τόσο στην Ελλάδα από απλούς πολίτες, όσο και από τους έλληνες της διασποράς και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που λάβαμε την απόφαση να μεταβούμε στην Θεσσαλονίκη ως κομμάτι του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που έχει ως σκοπό να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία σε άλλο κράτος».
Οι φορείς που θα συμμετάσχουν από το Αγρίνιο είναι η Χριστιανική Ένωση, η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου.
Στο ενδιάμεσο της διαδρομής, στο Μέτσοβο, θα γίνει εκκλησιασμός.